Izvještaj MUP-a ZDK za 19.03.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 19.03.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u jednom slučaju, omalovažavanjem ovlaštenog službenog lica. U navedenom slučaju intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
 
Zenica

Dana 19.03.2013. godine, u ulici Prve zeničke brigade, u sportskoj kladionici „BH play“ izvršeno je krivično djelo drska krađa nad radnicom kladionice, tako što je nepoznato lice prišlo pultu te od iste iz ruku istrgnulo određenu količinu novca. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Visoko

Dana 18.03.2013. godine, u mjestu Topuzovo Polje, izvršena je teška krađa u putničko motorno vozilo „VW golf“, registarskih oznaka 939-M-086, vlasništvo L.E., odakle su otuđeni auto CD kasetofon i akumulator. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Kakanj

Dana 18/19.03.2013. godine, u ulici Zeničkog partizanskog odreda, izvršena je teška krađa u obdanište “Mladost” iz kojeg je otuđeno pet DVD playera i određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close