Izvještaj MUP-a ZDK za 16.05.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 16.05.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
 
Zenica

Dana 16.05.2013. godine, u poslijepodnevnim satima, u ulici Londža br. 75, izvršena je teška krađa u stan vlasništvo J.N., iz kojeg su otuđeni prenosni računar-laptop, digitalni fotoaparat i video-projektor.  Na mjestu izvršenja ove teške krađe je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I, dok se od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije poduzimaju aktivnosti na dokumentovanju iste.

Dana 16.05.2013. godine, u ulici Bulevar Kulina Bana, izvršena je krađa lančića sa vrata oštećene H.Z. iz Zenice. Od strane službenika policije se poduzimaju mjere i radnje na terenu sa ciljem otkrivanja počinioca ovog krivičnog djela.

Žepče

Dana 16.05.2013. godine, u mjestu Gornja Golubinja, iz teretnog motornog vozila marke “Man”, registarskih oznaka E24-O-770, vlasništvo firme “Dasa” d.o.o. Žepče, izvršena je krađa dva akumulatora. Obilaskom terena, policijski službenici Policijske stanice Žepče su u obližnjoj šumi na navedenom lokalitetu pronašli otuđene predmete te iste vratili vlasniku.

Daljnji rad na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela nastavljaju istražitelji Policijske stanice Žepče.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se deset saobraćajnih nezgoda u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close