Izvještaj MUP-a ZDK za 15.09.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 15.09.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u 14 slučajeva, kojom prilikom je sedam lica zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 15.09.2013. godine, u ulici Trg rudara, iz teretnog motornog vozila caddy, registarskih oznaka 460-J-771, vlasništvo B.V., izvršena je krađa torbice sa dokumentima i novcem. Intervencijom službenika uniformisane policije, slobode je lišen i zadržan u službenim prostorijama M.A. iz Zenice, kod kojeg je pronađena otuđena torbica. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

U toku noći 14/15.09.2013. godine, u ulici Prve zeničke brigade, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kancelariju Udruženja paraplegičara, iz koje je otuđena centralna jedinica od računara. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Tešanj

Dana 15.09.2013. godine, u ulici Titova u mjestu Jelah, od strane K.A. i S.M. izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari, razbijanjem inventara u ugostiteljskom objektu „Titanium“, vlasništvo H.E. Lica K.A. i S.M. su lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama za zadržavanje. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close