Izvještaj MUP-a ZDK za 15.08.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 15.08.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 15.08.2013. godine, u ulici Klopački put, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo P.A., kojom prilikom je iz unutrašnjosti stana otuđen novac. Na mjestu otuđenja je izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, koji poduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju izvršene teške krađe, te pronalasku i procesuiranju izvršioca iste.

Visoko

U toku noći 14/15.08.2013. godine, u ulici Ibrahima Hodžića, izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila marke “Golf II”, registarskih oznaka M24-A-670, vlasništvo B.U. iz Visokog.

Na mjestu otuđenja je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, koji poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti na pronalasku otuđenog vozila, te otkrivanju i lociranju lica koja su izvršila ovu tešku krađu.

Usora

Dana 15.08.2013. godine, u mjestu Žabljak, istražitelji Policijske stanice Usora su od lica T.I., u njegovoj porodičnoj kući, privremeno oduzeli automatsku pušku “kalašnjikov”, cal. 7,62 mm, četiri prazna okvira za pušku i 88 metaka cal. 7,62 mm. Od strane služebnika policije se nastavljaju aktivnosti na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela „ Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“ iz člana 371. KZ FBiH.

Žepče

Dana 15.08.2013. godine, u mjestu Osova, izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila marke “Passat”, registarskih oznaka M10-O-612, vlasništvo autokuće „BUBA“ Vitez. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče, koji poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti na pronalasku otuđenog vozila, te otkrivanju i lociranju lica koja su izvršila ovu tešku krađu.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda, u kojim nezgodama nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima nastupila materijalna šteta.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close