Izvještaj MUP-a ZDK za 15.11.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 15.11.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 15.11.2013. godine oko 04,30 sati u ul.Bulevar Kulina bana br.3 izvršena je teška krađa u trgovačku radnju “Konzum”.Otuđena određena količina cigareta. Izvršen uviđaj od strane službenika OKP PU I.Upoznat tužilac.

Usora

Dana 14/15.11.2013. godine u vremenu od 22,10 do 06,30 sati 04,30 sati u mjestu Tešanjka izvršena je je teška krađa u sportsku kladionicu “BH Play”.Otuđena određena količina novca.Izvršen uviđaj od strane istražitelja PS Usora.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se deset saobraćajnih nezgoda, u dvije saobraćajne nezgode dva su lica zadobila lakše tjelesne povrede.Sačinjene službene zabilješke o izvršenim uviđajima SN.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Maglaj

U periodu od 06.11. do 27.11.2013. godine, u mjestu Liješnica, općina Maglaj, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Liješnice, saobraćaj je u potpunosti obustavljen na ulazu u grad Maglaj iz pravca južne petlje M-17, te će se saobraćaj sa M-17 prema gradu i tvornici “Natron Hayat” odvijati iz pravca sjeverne ulazne raskrsnice u mjestu Misurići.

Na ostalim putnim pravcima na području Kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE

Na području Kantona nije bilo požara i eksplozija.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close