Izvještaj MUP-a ZDK za 16.11.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 15.11.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Maglaj

Dana 16.11.2013. godine u 22,20 sati u ul. Aleja Ljiljana, od strane službenika uniformisane policije kontrolisano je pmv marke “BMW” reg. oznaka O54-K-858 kojim je upravljao M.A. iz Maglaja, te je prilikom kontrole ustanovljeno da navedene reg. tablice ne pripadaju navedenom vozilu. Registraske tablice uz potvrdu oduzete, izvršen uviđaj od strane istražitelja PS Maglaj. Upoznat tužilac.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda, u jednoj saobraćajnoj nezgodi jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Maglaj

U periodu od 06.11. do 27.11.2013. godine, u mjestu Liješnica, općina Maglaj, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Liješnice, saobraćaj je u potpunosti obustavljen na ulazu u grad Maglaj iz pravca južne petlje M-17, te će se saobraćaj sa M-17 prema gradu i tvornici “Natron Hayat” odvijati iz pravca sjeverne ulazne raskrsnice u mjestu Misurići.

Žepče

Dana 16.11.2013. godine na magistralnom putu M-17 u mjestu Želeča na dijelu mosta preko rijeke Bosne, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji mosta, promet se odvijao naizmjenično jednom kolovoznom trakom regulisano svjetlosnom signalizacijom.

Na ostalim putnim pravcima na području Kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE

Kakanj

Dana 16.11.2013. godine u 17,05 sati u PS Kakanj obratio se G.S. iz mjesta u G.Lučani br. 72 i prijavio da je u mjestu G.Lučani došlo do požara plasta sijena vl. istog. Požar lokalizovan od strane vatrogasne jedinice Kakanj, sačinjena službena zabilješka od strane službenika uniformisane policije, uviđaj će se vršiti narednog dana.

Na području Kantona nije bilo eksplozija.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close