Izvještaj MUP-a ZDK za 13.01.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 13.01.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 13.01.2014. godine, u ulici Bulevar kralja Tvrtka I, u firmi “Arcelor-Mittal”, od strane lica Č.A. iz Zenice, izvršena je krađa 12 metalnih ploča veličine 40×20 cm. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje.

Dana 13.01.2014. godine, u ulici Ćire Truhelke, izvršeno je krivično djelo teška krađa u stan, vlasništvo M.K., iz kojeg je otuđen laptop i određena količina zlatnog nakita. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Visoko

Dana 13.01.2014. godine, u naselju Luke, u sportskoj kladionici “Formula”, od strane nepoznatog lica, uz prijetnju pištoljem, izvršeno je razbojništvo nad radnicom navedene kladionice iz koje je otuđena određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Žepče

Dana 13.01.2014. godine, u mjestu Bistrica, na željezničkom mostu, od strane nepoznatog lica izvršeno je presijecanje telefonskog kabla, vlasništvo preduzeća “Željeznice F BiH”. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 13.01.2014. godine, u ulici Goraždanska, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Ford”, registarskih oznaka K84-T-107, kojim je upravljao P.P. iz Zenice, i pješak S.V. iz Zenice, koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Visoko

Dana 13.01.2014. godine, u mjestu Buci, na regionalnom putu Visoko – Kiseljak, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke “Renault-Clio”, registarskih oznaka A61-M-124, kojim je upravljao B.S. iz Visokog, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Na području Kantona dogodilo se još pet saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close