Izvještaj MUP-a ZDK za 11.02.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 11.02.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 11.02.2013. godine, u ulici Bulevar Kulina bana, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila golf 2, registarskih oznaka 113-M-234, vlasništvo K.R. iz Živinica. U ulici Mejdandžik, službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I pronašli su otuđeno vozilo, te izvršili uviđaj.

Dana 10/11.02.2013. godine, u mjestu Lokvine, izvršeno je krivično djelo teška krađa u sportsku kladionicu “BH Play”, iz koje je otuđena određena količina novca. Od strane službenika Policijske uprave I izvršen je uviđaj.

Dana 11.02.2013. godine, u mjestu Kamenolom, izvršeno je krivično djelo razbojništvo nad I.A. i S.E., koji su se nalazili u putničkom motornom vozilu golf 2, registarskih oznaka J29-E-778. Tom prilikom, od istih je otuđena određena količina novca i dva mobilna telefona. Zbog sumnje da su počinili navedeno krivično djelo, u ulici Crkvice, od strane službenika uniformisane policije lišeni su slobode i zadržani u prostorijama za zadržavanje C.M. i Š.V., oba iz Zenice. Od strane službenika Policijske uprave I izvršen je uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close