Izvještaj MUP-a ZDK za 10.04.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 10.04.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u 11 slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
 
Zenica

Dana 10.04.2013. godine, u ulici ZAVNOBiH-a, od strane M.A. i M.A. izvršen je fizički napad na G.H., koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede. Lica M.A. i M.A. su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I, a uviđaj je izvršen od strane službenika Sektora kriminalističke policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Dana 10.04.2013. godine, u ulici Školska, prilikom pregleda Š.A. iz Zenice, pronađena su dva paketića sa sadržajem suhe biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, težine 11,2 grama. Navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

Maglaj

Dana 10.04.2013. godine, u mjestu Liješnica, na benzinskoj pumpi „Euroagent“, od strane B.J. iz Maglaja izvršen je fizički napad na B.A., koji je tom prilikom zadobio lake tjelesne povrede. Lice B.J. je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 17 saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close