Izvještaj MUP-a ZDK za 10.03.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 10.03.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona, javni red i mir je narušen u tri slučaja u kojima nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 10.03.2013. godine, u ulici Fra Grge Martića, od strane lica Č.V. i Č.V., oba iz Zenice, izvršen je fizički napad na policijske službenike A.I. i B.M., koji su tom prilikom zadobili lake tjelesne povrede, dok su se napadači udaljili u nepoznatom pravcu. Istog dana, od strane policijskih službenika Policijske stanice Centar lišena su slobode navedena lica, te zadržana u službenim prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Dana 10.03.2013. godine, u mjestu Gradišće, u prostorijama društvenog doma, od strane Š.M. i M.E. izvršen je fizički napad na B.E. i D.S., svi iz Zenice, kojom prilikom je B.E. zadobio teške tjelesne povrede, dok je D.S. zadobio lake tjelesne povrede. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Tešanj

U toku noći 09/10.03.2013. godine, u mjestu Jelah, izvršena je teška krađa u UO „Astorija“, vlasništvo H.A., odakle je otuđena određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close