Izvještaj MUP-a ZDK za 09.01.2012.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 09.01.2012.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona, javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 08/09.01.2013. godine, u ulici Krč, izvršena je teška krađa u garažu, vlasništvo S.A., iz koje je otuđena određena količina raznog alata. Izvršen j uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 09.01.2013. godine, u ulici Dr. Abdulaziza-Aska Borića, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo D.N., iz kojeg je otuđena određena količina zlatnog i srebrenog nakita. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 09.01.2013. godine, na putu M-17, u mjestu Jelina, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila fiat, registarskih oznaka 554-J-765, kojim je upravljao H.F. iz Tešnja, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede.

Na području Kantona dogodilo se još 11 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close