Izvještaj MUP-a ZDK za 07.07.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 07.07.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u 11 slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 07.07.2013. godine, u ulici Prve zeničke brigade, izvršeno je razbojništvo nad radnicom sportske kladionice „BH –play“, od koje je otuđena određena količina novca. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Breza

Dana 07.07.2013. godine, u mjestu Potkraj, u tržnom centru „Bingo“, od strane K.A. iz Ilidže, izvršena je krađa 4 paketa žvakaćih guma. Navedeno lice je od strane policijskih službenika lišeno slobode te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Zavidovići

Dana 07.07.2013. godine, u mjestu Stog, sa vozila kia-sorento, registarskih oznaka A24-M-047, vlasništvo M.D., izvršena je krađa auspuha na kojem se nalazio katalizator. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Žepče

Dana 07.07.2013. godine, na regionalnom putu Perkovići-Novi Šeher, u mjestu Ponijevo, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo audi, registarskih oznaka E58-J-902, kojim je upravljao S.I. iz Žepča, i motocikl yamaha, registarskih oznaka 957-T-649, kojim je upravljao L.M. iz Žepča, koji je tom prilikom zadobio lake tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane službenika uniformisane policije.

Na području Kantona dogodilo se još osam saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close