Izvještaj MUP-a ZDK za 06.04.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 06.04.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Kakanj

U periodu 05-06.04.2014. godine, u ulici 1. maj, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo S.N., iz koje je otuđen LCD televizor, te određena količina drugih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Tešanj

Dana 06.04.2014. godine, u mjestu Jelah, od strane četiri nepoznata lica izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari, tako što su ciglama i bocama polupali staklo na vratima ugostiteljskog objekta „Inn“, vlasništvo H.A. Tom prilikom, lake tjelesne povrede zadobili su S.A. i K.A., gosti u navedenom objektu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Tešanj

Dana 06.04.2014. godine, na putu M-4 u mjestu Potočani, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Audi A-6“, registarskih oznaka M21-K-722, kojim je upravljao I.D. iz Doboja, i putničko motorno vozilo marke „Renault-Megane“, registarskih oznaka M64-O-878, kojim je upravljala H.M. iz Tešnja. Tom prilikom, navedena H.M. je zadobila teške tjelesne povrede, dok su saputnici iz vozila „Renault-Megane“, A.H., D.A. i H.M., zadobili lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Na području Kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close