Izvještaj MUP-a ZDK za 05.08.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 05.08.2014.

 

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 05.08.2014. godine, u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića, službenici policije su izvršili pregled putničkog motornog vozila marke “VW-Golf”, registarskih oznaka T07-O-546, kojim je upravljao S.A. Tom prilikom, u vozilu je pronađen pištolj marke “CZ” cal. 7,62 mm, sa 9 metaka. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Dana 05.08.2014. godine, u ulici Prve zeničke brigade, od strane B.A. iz Zenice izvršen je fizički napad na P.E. koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

U toku noći 04/05.08.2014. godine, u mjestu Topčić Polje, izvršena je krađa 270 metara bakrenog kabla, vlasništvo preduzeća “Željeznice FBiH”. Od strane službenika Policijske uprave I izvršen je uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP  ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close