Izvještaj MUP-a ZDK za 05.06.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 05.06.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U toku noći 04/05.06.2014. godine, u mjestu Kopilo bb, izvršena je teška krađa u trafostanicu vlasništvo Elektrodistribucije Zenica, iz koje je tom prilikom od strane nepoznatog lica otuđen jedan transformator. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Visoko

Dana 05.06.2014. godine, u poslijepodnevnim satima, od strane službenika Policijske stanice Visoko, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Visokom, izvršen je pretres ugostiteljskog objekta koji se nalazi u naselju Luke, vlasništvo L.H.. Prilikom izvršenog pretresa pronađena je praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin težine 4,45 grama i pribor za konzumiranje opojnih droga. Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ iz člana 239. KZ FBiH lice L.H. je lišeno slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Tešanj

Dana 05.06.2014. godine, u poslijepodnevnim satima, u ulici Braće Pobrića 17, u prostorijama Opće bolnice Tešanj, izvršena je krađa novčanika vlasništvo H.N. iz Tešnja, u kojem se nalazio novac i lični dokumenti oštećene. Od strane službenika Policijske stanice Tešanj su poduzete mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršene krađe, kao i otkrivanju počinioca iste.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se dvanaest saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, dok je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close