Izvještaj MUP-a ZDK za 05.06.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 05.06.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 05.06.2013. godine, u ulici Goraždanska, izvršena je teška krađa u putničko motorno vozilo marke “Audi”, vlasništvo H.N. iz Zenice, kojom prilikom je od strane nepoznatog lica otuđena ručna torba u kojoj su se nalazila tri mobilna telefona i trideset ručnih satova. Od strane službenika Policijske stanice Crkvice su utvrđena početna saznanja i činjenice o izvršenom krivičnom djelu, te se poduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju izvršene teške krađe i pronalasku izvršioca iste.

Zavidovići

U toku noći 04/05.06.2013. godine, u ulici Hasana Kikića, izvršena je teška krađa u prostorije Centra za socijalni rad, kojom prilikom je nepoznati izvršilac nasilnim putem ušao u unutrašnjost prostorija i otuđio tri LCD monitora. Na mjestu izvršenja ove teške krađe je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, koji poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti na otkrivanju počinioca iste.

Žepče

Dana 05.06.2013. godine, u ulici Stjepana Radića, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo L.A. iz Žepča, kojom prilikom je iz unutrašnjosti iste otuđena određena količina zlatnog nakita. Od strane službenika policije se poduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršene teške krađe.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda, u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close