Izvještaj MUP-a ZDK za 05.05.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 05.05.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 05.05.2013. godine, u ulici Crkvice, izvršeno je krivično djelo teška krađa u parkirani autobus marke „Iveco“, registarskih oznaka 715-J-670, vlasništvo firme „Zenicatrans“, iz kojeg je otuđena kožna torba u kojoj se nalazila određena količina novca. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Visoko

Dana 05.05.2013. godine, na regionalnom putu Visoko-Kiseljak, u mjestu Podtušnjići, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo VW jetta, registarskih oznaka K12-O-275, kojim je upravljao H.K. iz Visokog, i putničko motorno vozilo audi, registarskih oznaka E44-K-977, kojim je upravljao G.D. iz Podtušnjića. Tom prilikom, navedeni vozač vozila „VW jetta“ je zadobio teške tjelesne povrede, dok su saputnici u istom vozilu, Z.A. i B.B., oba iz Visokog, zadobili lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Na području Kantona dogodilo se još 11 saobraćajnih nezgoda u kojima je šest lica zadobilo lake tjelesne povreede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close