Haris Selimović preskočio 2,15m i ispunio normu za Evropsko U23 prvenstvi

Zenički atletičari čine čuda.
Prvi mjeseci ove godine u bh.sportu su u znaku atletičara iz Zenice koji postižu vrhunske rezultate. Hamzi Aliću, Amelu Tuki, Dejanu Mileusniću, Mesudu Pezeru pridružio se i Haris Selimović.
Ovaj 22-godišnji takmičar AK Zenice u skoku u vis je na memorijalu Gorana Subotića ostvario rezultat 2,15 i tako je osvojio prvu poziciju, te ispunio normu za Evropsko U23 prvenstvo. Inače Harisov rezultat je četvrti u Evropi u kategoriji do 23 godine.
U Harisu mnogi vide nasljednika Elvira Krehmića.
Veoma dobar nastup imao je i član AK Borca Sait Huseinbašić. Ovaj sprinter je u Zagrebu osvojio srebrenu medalju na 100m sa vremenom 10,88. Najbolji rezultat u Evropi u kategoriji do 23 godine je 10,28 Daria Horvata iz Hrvatske, a nemamo informaciju koliko iznosi norma u disciplini 100m za EP U23.
Još jedan član AK Zenice, šesnaestogodišnji Edin Zec je u disciplini 5000m brzo hodanje osvojio srebrenu medalju. Zanimljivo da su prvu i treću poziciju u ovoj disciplini osvojili takmičari koji su više od trideset godina stariji od Edina.
Na takmičenju je nastupilo još par takmičara AK Borca iz Banja Luke. Perspektivna sprinterka Ivana Macanović je sa vremenom 12,56 na 100m osvojila bronzanu medalju. Ksenija Kecman u utrci na 400m je također bila treća. Među juniorima u bacanju diska, Darko Radaković je osvojio treću poziciju.
Naši atletičari u ovoj sezoni imaju veoma dobre rezultate, donose medalje sa svakog takmičenja. Bez obzira što su ulaganja u atletiku zaista mala u ovoj godini slijede veoma bitna takmičenja(EP U23, Mediteranske igre, Svjetsko prvenstvo…) i svakako da možemo očekivati dobre rezultate naših takmičara.

Izvor:

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close