Izvještaj MUP-a ZDK za 04.12.2012.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 04.12.2012.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Kakanj

Dana 03.12.2012. godine, u ulici Alije Izetbegovića, od strane: M.A., H.N. i I.N., svi iz Kaknja, izvršen je fizički napad na B.M. iz Kaknja, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Od strane službenika uniformisane policije sva tri lica su lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada, dok je na licu mjesta izvršen uviđaj.

Zavidovići

Dana 03/04.12.2012. godine, u ulici Tvornička, u krugu firme „MGV Gradnja“, od strane nepoznatih lica izvršeno je krivično djelo razbojnička krađa. Ista je u izvršenju krivičnog djela pokušao spriječiti radnik obezbjeđenja, koji je fizički napadnut od strane nepoznatih lica, zadobivši tom prilikom teške tjelesne povrede. Od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići izvršen je uviđaj.

Žepče

U toku noći 03/04.12.2012. godine, u mjestu Vrbica, izvršeno je krivično djelo teška krađa u osnovnu školu, iz koje su otuđene dvije peći na čvrsto gorivo i jedan kamin. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Žepče

Dana 04.12.2012. godine, na putu M-17 u mjestu Čusto Brdo, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali teretno motorno vozilo volvo, registarskih oznaka 641-T-803, sa prikolicom registarskih oznaka T04-K-098, kojim je upravljao G.D., i teretno motorno vozilo peugeot, registarskih oznaka 596-K-834, kojim je upravljao S.J. Tom prilikom, S.J. je zadobio teške tjelesne povrede. Od strane istražitelja Policijske stanice Žepče izvršen je uviđaj.

Na području Kantona dogodilo se još 11 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close