Izvještaj MUP-a ZDK za 04.06.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 04.06.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
 
Zenica

Dana 03.06.2013. godine, u ulici Branilaca Bosne, izvršen je pokušaj teške krađe u ugostiteljski objekat “Sretno” vlasništvo K.S.. Brzom intervencijom policijskih službenika, nedugo nakon izvršenja krivičnog djela, u navedenoj ulici, zbog sumnje da je počinio ovo krivično djelo, od strane službenika uniformisane policije Policijske stanice Centar, lišen je slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje H.E. iz Zenice, nad kojim je zavedena kriminalistička obrada.

U toku noći 03/04.06.2013. godine, u mjestu Čajdraš, izvršena je teška krađa u trgovačku radnju “Mahir” vlasništvo B.N., iz koje je tom prilikom od strane nepoznatog lica otuđena određena količina cigareta i konditorskih proizvoda. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, dok se poduzimaju aktivnosti na otkrivanju počinioca ove teške krađe .

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodile su se tri saobraćajne nezgode, u kojim nije bilo povrijeđenih lica,    dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close