Izvještaj MUP-a ZDK za 02.07.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 02.07.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva u kojima nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica
U toku noći 01/02.07.2014. godine, u ulici Kočeva, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke “VW-Bora”, registarskih oznaka W-48584C, vlasništvo Š.A. iz Zenice. Na licu mjesta je od strane službenika Policijske uprave I izvršen uviđaj.
Dana 02.07.2014. godine, u ulici Alije Izetbegovića u Kaknju, službenici uniformisane policije su pronašli navedeno vozilo, na kojem su se nalazile registarske oznake koje pripadaju drugom vozilu. Vozilo je prevezeno na službeni parking Policijske stanice Kakanj, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 02.07.2014. godine, u ulici Reisa Čauševića, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke “VW-Passat”, registarskih oznaka O54-A-163, vlasništvo B.M. iz Zenice. Od strane službenika Policijske uprave I na licu mjesta je izvršen uviđaj.

Kakanj
U toku noći 01/02.07.2014. godine, u mjestu Kraljeva Sutjeska, izvršen je pokušaj teške krađe u „Franjevački samostan“. Istražitelji Policijske stanice Kakanj su izvršili uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

 

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close