Izvještaj MUP-a ZDK za 02.06.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u deset slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Visoko    

Dana 02.06.2014. godine, u 21,20 sati, u naselju Luke, u trgovačkoj radnji “Mahir”, od strane jednog nepoznatog, maskiranog lica, uz prijetnju nožem, izvršeno je razbojništvo nad radnicama navedene radnje, kojom prilikom je otuđen novac. Prilikom izvršenja ovog razbojništva nije bilo povrijeđenih lica. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Maglaj  

U toku noći 01/02.06.2014. godine, u mjestu Donja Bočinja, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo Z.P. iz koje je tom prilikom od strane nepoznatog lica otuđena određena količina električnog alata. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, koji poduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršene teške krađe.

Usora

U toku noći 01/02.06.2014. godine, u naseljenom mjestu Sivša, izvršena je teška krađa u trgovinsku radnju “Jelić” vlasništvo J.L., iz koje je tom prilikom od strane nepoznatog lica otuđena određena količina cigareta i novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Usora.

 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

 

Na području Kantona dogodilo se deset saobraćajnih nezgoda u kojim su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, dok je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close