Izvještaj MUP-a ZDK za 01.09.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 01.09.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u 11 slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 01.09.2013. godine, u mjestu Brce, službenici uniformisane policije su izvršili pregled parkiranog putničkog motornog vozila maple, registarskih oznaka 192-J-553, u kojem se nalazio B.A. iz Zenice. Prilikom pregleda, kod istog su pronađena četiri paketića od alu folije sa sadržajem zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, bruto težine 4,50 grama. Navedena zeljasta materija je oduzeta, a lice lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje.

Visoko

Dana 01.09.2013. godine, u ulici Alije Izetbegovića, ispred UO „Milano“, došlo je do narušavanja javnog reda i mira međusobnom tučom između Š.S. i G.A., sa jedne strane, i Č.E., sa druge strane. Tom prilikom, Š.S. je zadobio teške tjelesne povrede, Č.E. je zadobio lake tjelesne povrede, dok je G.A. lišen slobode. Izvršen je uviđaj od strane službenika Sektora kriminalističke policije MUP-a ZDK, kojim je rukovodio dežurni tužila Kantonalnog tužilaštva ZDK.

Maglaj

Dana 31.08.2013. godine, u 23,00 sati, u mjestu Bakotići, izvršeno je krivično djelo nanošenjem tjelesnih povreda od strane lica P.S. iz Maglaja, prema licu T.M. iz Maglaja, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Lice P.S. je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje, te je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close