U Zenici otvoren Trening centar NS/FS BiH

Danas su u Zenici predsjednici UEFA Mišel Platini i NS/FS BiH Elvedin Begić otvorili Trening centar na kojem će se pripremati reprezentativne selekcije BiH.

„Ovim danas smo otvorili prozor prema Brazilu.Trening centar predstavlja vrhunac aktivnosti NS/FS BiH i ovo je prilika da pokažemo da smo dio Evrope. Zahvalio bih se UEFA na podršci. Hvala i općini Zenica kao i svima koji su doprinijeli izgradnji Centra. Nadam se da ćemo uskoro riješiti i pitanje stadiona“, rekao je između ostalog predsjednik NS/FS BiH Elvedin Begić.

Prisutnima se obratio i predsjednik UEFA Mišel Platini:

„Drago mi je što sam danas ovdje. Ovo je fenomenalno. Nisam odavno govorio pred ovoliko ljudi. Čestitam predsjedniku Begiću i ostalim koji su doprinijeli izgradnji Trening centra. Vaša reprezentacija posljednjih godina pravi nevjerovatne stvari. Na ovim prostorima nikad nije nedostajalo talenata i nadam se da i sadašnje i buduće generacije krenuti stopama velikih igrača iz BiH. Izražavam veliku zahvalnost Ivici Osimu i Komitetu za normalizaciju za sve što su uradili za bh. nogomet/fudbal.“

Ceremonija otvaranja završena je otkrivanjem umjetničkog djela „Spomenik fudbala“ umjetnika Samira Sućeske.

www.magazinplus.eu – NS BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close