Ivica Osim krajem godine odlazi sa funkcije predsjednika Komiteta za normalizaciju NS BiH

Legenda bosanskohercegovačkog fudbala Ivica Osim krajem godine odlazi sa funkcije predsjednika Komiteta za normalizaciju Nogometnog Saveza BiH. Osim takođe neće imati neku drugu funkciju u strukturama nogometne organizacije. Ovu odluku Osim je saopštio u intervjuu u jutrošnjoj emisiji „DANAS“ Radija Bosne i Hercegovine.

Prije godinu i po dana, kada je bio suspendovan Savez, klubovi i reprezentacija, FIFA i UEFA su imenovali Ivicu Osima za predsjednika Komiteta za normalizaciju NS BiH.

„Ja smatram da je učinjeno ono što je trebalo učiniti. Skinuta je suspenzija, uspjeli smo omogućiti reprezentaciji i klubovima da se takmiče. Također smo uspjeli da stabilizujemo finansijsku situaciju u Savezu“, istakao je Osim.

Reprezentacija BiH je uspješno startovala u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i stekla šanse za odlazak u Brazil 2014.godine.

Prilikom nedavne posjete NSBiH Mišel Platini, predsjednik UEFE, odao je priznanje i podršku Komitetu za normalizaciju kao i njegovom prvom čovjeku Ivici Osimu. Platini je rekao da je nogometna organizacija Bosne i Hercegovine spašena od propasti.

Skupština NSBiH na kojoj će biti izabran predsjednik i dva potpredsjednika, te Izvršni odbor, biće održana 13. decembra ove godine. Osim se nije kandidovao ni za jednu od ovih funkcija.

Kompletan snimak emisije „Danas“ i intervjua možete pronaći na sajtu www.bhrt.ba
(BH radio 1 – Emisije informativnog programa – Danas)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close