Ipak konkurs za članove KVP FBiH?

Iako je predsjednik Živko Budimir u srijedu najavio da će do kraja ove sedmice biti ponuđenon rješenje problema imenovanja novog saziva Komisije za vrijednosne papire FBiH, jučerašnji sastanak predsjednika i dvojice potpredsjednika Mirsada Kebe i Svetozara Pudarića nije donio konkretne rezultate, izvijestilo je Oslobođenje. 

– Potpredsjedniku Kebi je cilj da se taj problem što prije riješi, ali da rješenje bude sukladno zakonu i efikasno. On je danas razgovarao sa kolegama Budimirom i Pudarićem i predložili su više varijanti. Njihova stajališta su poprilično bliska, kazala je Laura Bošnjak, savjetnica pootpredsjednika Kebe.

Ona je rekla da će sastanak predsjednika sa potpredsjednicima biti nastavljen i u ponedjeljak, a dotad očekuju moguće reakcije i dogovore Parlamenta FBiH.
– Tačnije, sačekaće da vide koji je od njihovih prijedloga najefikasniji da bi prošao u Parlamentu, kazala je ona.
O konkretnim prijedlozima nije govorila, ali Oslobođenje izvještava da je u opciji i mogućnost konačnog rapisivanja javnog konkursa za izbor najboljih kandidata za novi saziv Komisije za vrijednosne papire. Pravni timovi u kabinetima predsjednika i potpredsjednika razmatrali su mogućnosti procedure u slučaju raspisivanja javnog konkursa.
Potpredsjednik Kebo je 19.septembra pisao i Amiru jaganjcu, predsjedniku Vrhovnog suda FBiH tražeći od njega da sugeriše puteve za rješenje važnog pitanja za finanijsko tržište BiH, te se s tim u vezi i njegovo mišljenje očekuje.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close