Inzko: Tri miliona birača 12. oktobra ima “bonska ovlaštenja”

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko pozvao je danas građane u BiH da 12. oktobra izađu na izbore, ističući da niko ne želi da neko drugi odlučuje o njegovoj sudbini. Ako ne ideš na izbore, onda o tvojoj sudbini odlučuju drugi. Zato je važno da ljudi uzmu  u svoje ruke svoja “bonska ovlaštenja“. U BiH tri miliona birača ima “bonska ovlaštenja“ 12. oktobra, da odluče o svojoj sudbini – rekao je Inzko u izjavi novinarima u Prijedoru.
Kazao je i da ima dovoljan broj kandidata na izborima, novih, starih, “lijevih“ ili “desnih“ te da se treba sagledati šta je bilo u posljednje četiri godine, šta su kandidati obećali, koliko su toga ispunili…

-Birači imaju mogućnost da biraju i važno je da biraju neku svoju bolju budućnost – naveo je.

Visoki predstavnik je danas u Prijedoru posjetio preduzeće “Mira” izrazivši zadovoljstvo informacijama o uspješnom poslovanju te firme.

Ponovio je da BiH ima i velike poljoprivredne potencijale, koji se ne koriste, što se mora promijeniti.

Inzko je uvjeren da BiH ima prirodne i ljudske potencijale za razvoj, te da naša zemlja može imati i bolji, pozitivniji, imidž u svijetu, a ne samo onaj iz prošlosti.

Direktor preduzeća “Mira” Prijedor Miroslav Turnšek istakao je da je “Mira“ stabilna firma, koja izvršava sve svoje obaveze prema radnicima, dobavljačima i državi te nema zaliha i izvozno je orijentirana, s 80 proizvoda na inostranom tržištu.

-Ove godine smo napravili jednu veliku rekonstrukciju u pogonima i ugovorili s firmom iz Beča veliku liniju za proizvodnju vafla, jer ne možemo zadovoljiti tržište s postojećim kapacitetima – naveo je Turnšek ističući da se radi o investiciji od četiri miliona KM.

Nedavno su uposlili i nove radnike, a trenutno ih zapošljavaju 370.

(Fena)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close