Imovinu “Bosnagrafa” niko neće

Nije uspio ni drugi pokušaj prodaje imovine visočkog “Bosnagrafa” jer nije bilo zainteresovanih, te će uskoro biti ponuđena i treći put po deset odsto nižoj cijeni nego prethodni put, odnosno za nešto više od 600.000 KM.
Sredstvima od prodaje imovine ove firme, koja je u stečaju od prošle godine, namjerava se uvezati 14 godina staža bivšim radnicima.
“Ni drugi put se niko nije javio. Svi vjerovatno računaju da se obori cijena pa da se za 100.000 KM kupi. U trećem pozivu cijena je niža za deset odsto. Tako smo odlučili na sjednici Odbora povjerilaca. Međutim, ako i ovaj ne uspije, cijena se više neće spuštati do daljeg”, kazala je Zuhra Čabaravdić, nekadašnja direktorica “Bosnagrafa” i aktuelni član Odbora povjerilaca ovog grafičkog preduzeća, izvijestile su Nezavisne.
Dodala je da radnici i dalje primaju nadoknadu sa biroa, koja im je omogućena nakon uplate osam doprinosa, te ponovila da ih je većina stekla ili uskoro treba da stekne uslove za penziju.
Firma “Bosnagraf” ne radi duže od sedam godina. Nju je za 1.010 KM kupio Enver Ković 2003. godine. Dvije godine nakon privatizacije radnici su tražili raskid kupoprodajnog ugovora zbog nepoštivanja i ukazivali na nepravilnosti i svoj loš položaj. Privatizacija je raskinuta 2008. godine, ali proizvodnja nije pokrenuta.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close