Iluzije o ljubavi koje nam stvara Hollywood

Ljubav u stvarnom životu nije onakva kakvu gledamo u filmovima…

Još jedan remake Romea i Julije, ovaj put u glavnim ulogama Hailee Steinfield i Douglas Booth, počinje da se prikazuje u kinima uskoro. Dobro poznata Sheakspearova priča uči nas o ljubavi, i to fatalnoj. Ipak, u realnom životu stvari su malo drugačije. Evo nekih iluzija koje nam filmska indrustrija plasira kada je u pitanju ljubav.

“Neplanirano trudna” – Muškarac za jednu noć, budući otac vaše djece

Izašle ste u klub sa drugaricama, pokupile frajera, nakon noći provedene sa njim shvatate da ste u drugom stanju, a razuzdani “party boy” se pretvara u idealnog oca, i još bitnije ljubav vašeg života. Daleko od istine. Realnost je da je to neki tip koga vjerovatno više nećete ni vidjeti, a pitanje je da li se i njegovog imena sjećate, zar ne?

“Jerry Maguire” – Ljubav na prvi pogled

Filmska fraza tipa “Kada sam te ugledao, znao sam da si prava” može da se ubroji u jedne od najslađih svih vremena, ali da li je iko čuo u realnosti? Uostalom, ko može da smatra ljubavlju svog života osobu kojoj, u principu, zna samo boju glasa.

“Kada je Harry sreo Sally” – Najbolji prijatelj je Gospodin pravi

Pitate se zašto se princ na bijelom konju još nije pojavio. Ne morate dalje da tražite, on je odmah pored vas. Vaš prijatelj – vaša srodna duša. Slušao je sve ljubavne probleme, zna vas onako kako nijedan drugi muškarac nikada neće. Ipak, realnost je da je on već zauzet, do ušiju zaljubljen u drugu, ili jednostavno vi ne želite da budete sa njim.

“Dnevnik Bridget Jones” – Gospodin pravi, tip kojeg ste prvenstveno mrzile

Priču znate, a realniji scenario bi bio da je tip koji se pokazao kao arogantni skot, ostao arogantni skot, čak i nakon desetog viđanja.

“Zgodna žena” – Muškarci obožavaju romantična iznenađenja

Da li ste ikada čuli da je neki bivši došao pred djevojku u bijeloj limuzini, popeo se protivpožarnim stepencicama kako bi dao buket ruža i preklinjao da mu se vrati? Naravno da ne. Najviše što možete da očekujete je jedno “zdravo” u prolazu.

“Danas 13, sutra 30” – Štreber iz srednje postaje (vaš) seksi tip

U filmskom svijetu, debeljko iz škole postaje slavni fotograf, seksi model ili vlasnik gigantske firme. Povrh svega, zaljubljen je baš u vas. Ne dešava se. Takav lik vjerovatno nije mrdnuo iz rodnog grada i konstantno vas bombarduje porukama kako bi bilo divno da popijete kafu kada budete u posjeti. Ne, hvala.

“Ovo je rat” – Dva najbolja prijatelja u borbi za vaše srce

Kolike su zaista šanse da se najbolji prijatelji takmiče u osvajanju jedne žene, pri tom da onaj koji pobijedi dobija podršku ovog drugog.

Izvor: Cosmopolitan.rs

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close