Ilijaš: Završeno utopljavanje OŠ “Podlugovi”

Povodom okončanja projekta utopljavanje Osnovne škole “Podlugovi” u Podlugovima, postavljanjem novih prozora i ugradnjom termo izolacije na objektu škole, s ciljem poboljšanja energetske efikasnosti, predstavnici Federalnog ministarstva prostornog uređenja, predstavnici Izvođača radova, predstavnici Općine Ilijaš posjetili su ovu školu i uvjerili se u kvalitet izvedenih radova.
Ciljevi ovog projekta su zaštita životne sredine, unaprjeđenje uvjeta života i rada, te ostvarenje ušteda u javnim budžetima

Prisutnim se obratio Općinski načelnik g. Akif Fazlić: “Čestitam djeci na ovako lijepom objektu koji iz dana u dan dobiva na svom izgledu i izgrađuje se u funkcionalanu i lijepo školu. Čestitam i direktoru i menadžmentu škole koji su kandidovali ovaj projekat Federalnom ministarstvu prostornog uređenja. Zahvaljujem se Federalnom ministarstvu koje je prepoznalo vrijednost ovog projekta i i isti podržalo. Ovdje nećemo stati, nastavljamo sa novim projektima dok ne dovedemo ovu školu u izvrsno stanje.”
Prisutnim se obratio i sekretar ministarstva g. Adnan Efendić: ” Prije godinu dana kada smo završili projekat utopljavanja vrtića Ilijaš obećali smo maloj raji da ćemo stvoriti bolje uslove za njihovu budućnost, to smo obećanje ispunili jer jedan broj polazznika vrtića Ilijaš su učenici ove škole. Učenicima želim puno sreće u daljem radu i da kroz edukaciju postanu dobri ljudi”.

Direktoor škole g. Branko Pavlović je naglasio kako se zahvaljuje Ministarstvu i Općini Ilijaš, ovim ulaganjem je konačno riješen dugogodišnji problem zagrijavanja škole.

Vrijednost projekta je 86.000,00 KM, od čega je Federalno ministarstvo obezbijedilo 50.000,00 KM a Općine Ilijaš 36.000,00 KM. Radovi su izvođeni u toku zimskog raspusta.

Učenici su za ovu priliku organizovali kulturno-umjetnički program.

www.magaziplus.eu – Ilijas.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close