ICLD projekt – Delegacija iz Kraljevine Švedske u Visokom (Video)

Posjeta predstavnika ICLD-a i učesnica programa “Lokalni politički lideri – jačanje žene u politici”

Načelnica Amra Babić sa saradnicima danas je ugostila predstavnike Švedskog međunarodnog centra za lokalnu demokratiju (ICLD), Christer Åkesson i Kristin Ekström, kao i učesnice ICLD programa “Lokalni politički lideri – jačanje žene u politici”, načelnicu općine Doboj Jug Jasminku Begić, predsjedavajuću Općinskog vijeća Novi Grad Edinu Gabela, vijećnicu OV Zenica Eminu Tufekčić, implementatoricu SIDA projekata Džemilu Taljanović i Anu Lopatić predstavnicu ICLD Pale.

Načelnica Babić se u svom obraćanju zahvalila predstavnicima Međunarodnog centra za lokalnu demokratiju (ICLD) i napomenula važnost učešća žena u politici, te izrazila nadu i želju za budućom saradnjom.

Predstavnica ICLD-a  Kristin Ekström je naglasila važnost programa koji treba biti podstrek ženama da što više učestvuju u politici.

Delegacija je obišla nacionalne spomenike u Visokom, Tabhansku džamiju, samostan Sv.Bonaventure, pravoslavnu crkvu Sv. Prokopija, arheološko područje Mile/Arnautovići, mjesto stanka bosanske vlastele i grobne crkve bosanskih vladara, kao i JKP “Gradska groblja” Visoko.

 

Press Općine Visoko

Opširnije o projektu u video izvještaju

magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close