RukometSport

Hrvatska savladala Bjelorusiju na otvaranju EP

Grupa B

Najefikasniji u selekciji Hrvatske bio je Manuel Štrlek sa devet golova, po pet su dodali Marko Kopljar i Ivan Čupić.

Rukometne selekcije Hrvatske i Bjelorusije svojom utakmicom otvorile su Evropsko prvenstvo za rukometaše, koje se održava u Poljskoj.

Iako na početku nije djelovalo tako, hrvatski rukometaši su na kraju ipak slomili otpor Bjelorusije i opravdali očekivanja. (27:21)

Bjeloruski rukometaš Rutenka postigao je prvi gol na ovogodišnjem EP-u u Poljskoj, a Mamić već u idućem napadu poravnao rezultat. Bjelorusija je odmah na početku iskoristila tremu Hrvata i preko Sergeja Rutenke postigao tri gola. Rutenka je u prvih 10 minuta postigao čak četiri gola, a Hrvati su pokušavali preko Duvnjaka održati rezultat. Nije im bilo lako, Bjelorusi su krenuli izuzetno agresivno od početka. Najbolji rukometaš prvog poluvremena bio je neumoljivi Rutenka sa sedam pogodaka iz osam pokušaja, dok Hrvate nikako nije išao šut, a na poluvrijeme se otišlo pri neriješenom rezultatu 15:15.

Drugo poluvrijeme ponudilo je dosta bolju i konkretniju igru favorita utakmice, selekcije Hrvatske. Duvnjak, Čupić, a pogotovo Slišković – najzaslužnij su za preokret Hrvata u drugom poluvremenu, iako se ni Bjelorusi nisu predavali. Rutenka je bio najbolji pojedinac u redovima Bjelorusije, ali je Stevanović dva puta odbranio penal najboljem rukometašu Bjelorusije u finišu meča i pokazao kakvog golmana ima hrvatska reprezentacija. Utakmica je završena pobjedom Hrvatske rezultatom 27:21.

Najefikasniji u selekciji Hrvatske bio je Manuel Štrlek sa devet golova, po pet su dodali Marko Kopljar i Ivan Čupić, dok su kod Bjelorusije najbolji bili Sergej Rutenka sa osam i Sjahej Šilović sa sedam golova.

 

(Sport)

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close