Hostelska asocijacija BiH ulazi u sustav Međunarodne hostelske federacije

Na Pedesetoj konferenciji Međunarodne hostelske federacije održanoj na Tajlandu, uz prisustvo više od 100 predstavnika državnih hostelskih asocijacija, Ferijalni savez BiH jednoglasno je primljen u punopravno članstvo te asocijacije.

Ostvarivanjem punopravnog članstva Hostelska asocijacija BiH ulazi u sustav jedne od najvećih turističkih asocijacija na svijetu i povećava mogućnost za proširenje na mnogo veće turističko tržište, kako u Europi, tako i i cijelom svijetu.

Cilj Ferijalnog saveza Bosne i Hercegovine je da tim putem ostvari i kontakt sa što više hostelskih asocijacija, kako bi promovirali turističku ponudu Bosne i Hercegovine i privukli što veći broj stranih turista, posebno mladih.

Međunarodna hostelska federacija (IYHF) u čijem se lancu nalazi više od 4.500 hostela, pozitivno je ocijenila prethodne hostelske aktivnosti, te posebno potencirala prezentiranu promociju Bosne i Hercegovine kao poželjne turističke destinacije za mlade.

Ferijalni savez BiH je, u statusu pridruženog člana te federacije, na osnovu svojih hostelskih aktivnosti 2012. godine osigurao da BiH bude proglašena za najbolju hostelsku destinaciju u svijetu.

Taj značajan rezultat je ostvaren jer su promovirani i preporučivani samo registrirani, odnosno hosteli koji rade u skladu s važećom zakonskom regulativom.

Potreba za unapređenje hostelske djelatnosti i nastavak trenda povećanja broja dolazaka mladih u BiH uvjetovana je kvalitetnijom promocijom na turističkim sajmovima i dodatnim poboljšanjem zakonske regulative u toj oblasti, saopćeno je iz Ferijalnog saveza BiH.

Fena

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close