Hidrogradnja dobila posao na Sarajevskoj obilaznici vrijedan 2,36 miliona KM

U Sarajevu je potpisan ugovor između poduzeća Ceste Federacije BiH i Hidrogradnje Sarajevo za interventne radove na vijaduktu Briješće, koji je dio Lota 2 i veza grada Sarajeva i Sarajevske zaobilaznice, prenosi portal Indikator.ba.

Ugovoreno je da se interventni radovi obave na desnoj i lijevoj konstrukciji vijadukta, kao i na rampama.

Vrijednost ugovorenih radova je 2,36 milijuna konvertibilnih maraka, a Hidrogradnja se obvezala da će radove završiti do 14. ožujka ove godine.

Ugovor s hrvatskom građevinskom kompanijom Osijek-Koteks, koja je bila izvođač radova na Lotu 2 Butila-Briješće-Stup, prekinut je u studenom prošle godine zbog neizvršavanja ugovorenih obveza.

Amela Vlajčić, glasnogovornica poduzeća Ceste Federacije, objasnila je tada da glavni razlog raskida ugovora nije kašnjenje radova već nesolventnost izvođača i pokretanje predstečajnog postupka protiv osječke tvrtke.

Ugovorena cijena radova na vijaduktu dugom 724 metra iznosila je 6,77 milijuna eura, a rok je bio 31. siječnja 2014.

Hidrogradnja je na projektu bila anagažirana kao podizvođač zadužen za iskop temelja, zaštitu temelja, betoniranje stupova te izradu skele i betoniranje rasponske konstrukcije.

Projekt Sarajevske obilaznice je, zbog specifičnosti radova u gradskom području, podijeljen u tri lota. LOT 1, dionica Jošanica – petlja Butila je završen, na LOT-u 2 (2A i 2B), dionica petlja Butila – Briješće – Stup, radovi su u prekidu, a prema podacima Cesta federacije obavljeno je više od trećine radova, a  LOT 3, dionica petlja Butila – Vlakovo – Mostarsko raskržje, koji vodi javno poduzeće Autoceste Federacije BiH, je u fazi izvedbe.

www.magazinplus.eu – Indikator

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close