Visoko

Hadžimehanović Amina na Akademiji sportske diplomatije u Sofiji

KRG PIRUETA Visoko

SPORT DIPLOMACY ACADEMY

Hadžimehanović Amina, jedna je od učesnika iz Bosne i Hercegovine, koja je učestvovala na Akademiji sportske diplomatije koja se održala u Sofiji u Bugarskoj.

Akademija sportske diplomatije je projekat koji je počeo u prvoj polovini 2018, a pod vodstvom bugarskog predsjednika vijeća za Europsku uniju i fokusira se na saradnju za Zapadnim Balkanom kroz praćenje svih implementiranih aktivnosti kroz prioritete EU. Projekat osigurava obrazovnu mobilnost trenera i ostalog osoblja sportskih organizacija povezanih sa profesionalnim i baznim sportom, a sa jasnim fokusom na izgradnji mreže dobro obučenih sportskih diplomata.

Hadžimehanović Amina, predsjednica Kluba ritmičke gimnastike „Pirueta“ iz Visokog, bila je jedna od 20 članova iz Bosne i Hercegovine ispred nevladine organizacije BRAVO (Bosnian Representative Association for Valuable Opportunities).  Pored članova iz Bosne i Hercegovine, bilo je po 20 predstavnika iz Bugarske (Bulgarian sports development accociation), iz Hrvatske (Riječki sportski savez)i iz Italije (Italian sports organization L'orma).  Predavanja su se održala u Olimpijskom centru Ministarstva obrazovanja i nauke u Sofiji i trajala su pet dana sa raznovrsnim temama; Nacionalna politika u sportu, paradoks politike i sporta, istraživanje međunacionalnih odnosa u kontekstu olimpijskog sporta, međunarodne sportske organizacije, snaga diplomatije, sport i zdravlje itd.

Sljedeći modul će se održati u Sarajevu, zatim u Rijeci i Italiji sa temama o analizi lokalnih sportskih događaja, upravljanje kampanjama, uspješna komunikacija i rad sa medijima.

Čestitke!

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close