Gradonačelnik Doboja: Kriv sam im što sam probosanski orjentisan, što želim u NATO i EU, i ne želim otcjepljenje!

Nakon što sam dobio naredbu da se Gradski štab za vanredne situacije Doboj stavlja pod komandu povjerenika Republičkog štaba generala Momira Zeca, čime su prestale sve moje ingerencije, podnio sam krivičnu prijavu protiv premijerke RS-a Željke Cvijanović (SNSD), kazao je za „Avaz“ gradonačelnik Doboja i dojučerašnji čelnik Štaba za vanredne situacije u tom gradu Obren Petrović (SDS).

– Smatram da je to nelegalna i nezakonita odluka. Ali, ja se bavim problemima građana, a kada prođe vanredno stanje onda ćemo pričati o ostalim stvarima. Jasno je da smetam vlasti, odnosno SNSD-u ne samo zbog toga što sam iz opozicionog SDS-a. Kriv sam i zbog toga što sam probosanski orjentiran. Svi znaju da je njima Doboj crna rupa. Ne mogu prihvatiti to da je politika Doboja, koju ja jasno zagovaram, takva kakva jeste. Ja sam gradonačelnik kojeg su izabrali svi građani i poštujem i izvršavam odluke građana svih nacionalnosti. To je politika koja ne želi nikakvo odvajanje iz BiH, želimo integracije u NATO pakt, Evropsku uniju… – rekao je Petrović.

S druge strane, premijerka RS Željka Cvijanović rekla je da su građani RS pozitivno reagovali na odluku Republičkog štaba za vanredne situacije o imenovanju generala Momira Zeca za povjerenika za grad Doboj, prenosi Federalna.ba.

– Nakon što je imenovan povjerenik za Doboj, lokalne vlasti nisu bile na raspolaganju generalu Zecu, kao ni ministrima Jovičiću i Bogdaniću koji su prethodno došli da pomognu u koordinaciji aktivnosti – kazala je Cvijanović.

Podsjetila je da su nestavljanje na raspolaganje ili opstrukcija aktivnosti u ovakvim okolnostima kažnjiva djela, ističući da se neće uzdržavati da preduzme zakonski predviđene mjere koje joj stoje na raspolaganju u uslovima vanredne situacije.
(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close