Fudbalska euforija uoči humanitarnog meča u Gradačcu: Zmajevi stigli kući

Fudbalska euforija vlada u Gradačcu, na ulicama grada “Zmaja od Bosne” su brojni navijači sa zastavama i šalovima i atmosfera je sportska iako u blizini tog grada i dalje traje borba sa poplavama, koja će biti potpomognuta prihodima od današnje utakmice, javio je reporter Anadolije.

Prema zasad nezvaničnim informacijama, na stadionu Banja Ilidža humanitranu utakmicu, koju će igrati mlada reprezentacija i A selekcija BiH, trebalo bi pratili rekordnih 7.000 navijača.

U Gradačac su pohrlili navijači iz više gradova BiH, a šalovi, dresovi i ostali navijački rekviziti vedrije su slike nakon onih koje su u BiH snimljene tokom katastrofalnih poplava.

“Zmajevi”, koji će na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Brazilu prvi put zaigrati na jednom velikom takmičenju, posjetili su poznatu kulu Gradina gdje su se i simbolično u “kući Zmaja od Bosne” slikali uz transparent “Dobro došli kući zmajevi”.

Posjeta Gradini popraćena je velikim brojem navijača i  novinara.

Selektor Safet Sušić je za AA rekao da su počašćeni što su ovdje i da su naišli na izvanredan doček, ali je najvažnije “da smo tu u humanitarne svrhe kako bi prihod od utakmice otišao stradalima u katastrofalnim poplavama u BiH”.

U današnjoj utakmici sa mladom reprezentacijom, Sušić je poštedio povrijeđene Ermina Bičakčića, Tina Svena Sušića, Sejada Kolašinca i golmana Jasmina Fejzića.

“Nije ništa strašno, svi su lakše povrijeđeni, nisam htio ništa riskirati”, rekao je Sušić, izrazivši nadu da će svi u najskorije vrijeme biti u trenažnom procesu.

Humanitarna utakmica u Gradačcu počet će u 17 sati, a reprezentativci BiH od sutra nastavljaju pripreme u Sarajevu, nakon čega putuju u SAD, pa u Brazil.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close