Frižider koji se otvara samo na glasovnu komandu – izgovorenu na šest jezika!

Google je u saradnji sa kanadskom pivarom Molson kreirao “Global Beer Fridge” – frižider koji se otvara i nudi osvježenje jedino onda kada mu na šest različitih jezika (od ponuđenih 40) kažete: “Ja sam Kanađanin”. Ova rečenica zapravo je slavni slogan Molson kompanije, a cilj ovog projekta jeste da se, kroz marketinšku kampanju, ljudi različite nacionalnosti koji žive u Kanadi okupe oko Molsonovog piva.

2i1jbdd

Pogodili ste: Molson ovim korakom želi još više omiliti Kanađanima svoje pivo, ali to ne umanjuje neke zanimljive tehnološke inovacije do kojih je ovaj projekat doveo. Naime, pošto Global Beer Fridge zavisi od Googleove tehnologije za prevođenje jezika u stvarnom vremenu, mnogi smatraju da bi se ona mogla iskoristiti i na običnim aparatima za prodaju slatkiša i pića, pa biste ove proizvode dobivali na glasovnu komandu.

Global Beer Fridge nije namijenjen prodaji. Javno predstavljanje je danas, prvog jula, na sam rođendan Kanade kao države, a nakon toga kompanija će ga još jednom predstaviti na PanAm-u koji se u Torontu održava sljedećeg mjeseca.

https://www.youtube.com/watch?v=A11G859Q3TM

Autor: Haris Aščalić

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close