BiHPolitika

Fra Mile Babić: Molitveni skup za haške optuženike je izdaja vjere

Trebali bi da organiziraju skup za žrtve. Vjera služi istini i dobru, a ne nekom navijaju. Ovdje se radi o instrumentalizaciji vjere i pretvaraju vjere i instrument nacionalne politike, a to je ništa drugo nego izdaja vjere, kazao je fra Mile Babić govoreći o organiziranju molitvenog skupa za haške optuženike koji će biti održan u katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru.

On je dodao da je vjera spasenje svim ljudima, a ne samo Hrvatima, ovima ili onima.

Naime, u utorak će se u Mostaru održati molitveni skup uoči drugostepene presude u predmetu protiv bivšeg premijera takozvane Herceg-Bosne Jadranka Prlića i još petorice nekadašnjih zvaničnika i pripadnika Hrvatskog vijeća odbrane (HVO) osuđenih za ratne zločine u BiH.

Poziv na molitveni skup nepravosnažno osuđenim ratnim zločincima uputilo je Udruženje Hrvatsko srce nade-Mostar, Odjel za branitelje HVO Domovinskog rata HNS-a i Zaklada za pružanje pravne pomoći HVO-a.

Za 17:30 sati najavljeno je paljenje svijeća i molitva sv. Krunice na Trgu Blažene Djevice Marije (ispred katedrale), a u 18:00 sati misa u katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru.

(Vijesti.ba)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close