FOTO: Obilježen treći dan Manifestacije “3. maj – Dani otpora od agresije”

Polaganjem cvijeća na Spomen kosturnicu borcima NOAR-a i na Spomen obilježju šehidima i poginulim borcima općine Visoko, obilježen je treći dan Manifestacije “3. maj – Dani otpora od agresije”.

Održana je i Svečana sjednica Općinskog vijeća Visoko, a prisutnim se obratila načelnica općine Visoko Amra Babić, koja je prisutne podsjetila na historijski značaj ovog datuma, i između ostalog rekla da je ovo prilika da se svi prisjetimo pojedinaca koji su vlastitim primjerom i životom pisali stranice historije Bosne, ali i institucija i organizacija koje su svojim radom nastojale da život ljudi olakšaju i učine normalnijim i podnošljivijim.

“Pozivam Vas na jedinstvo, na prihvatanje odgovornosti i stavljanje općeg društvenog interesa iznad interesa pojedinca. Samo tako opravdat ćemo emanet onih koji nam Bosnu predadoše na brigu, uz obavezu da je čuvamo, gradimo i ostavimo sigurnu našoj djeci. Sa ponosom čuvajmo uspomene na našu svijetlu prošlost, na naše heroje koji nisu ubijali djecu i civile, niti palili sela i gradove, na naše dostojanstvo u siromaštvu, žalosti i nesreći”, istaknula je načelnica Babić.

U nastavku sjednice visočki umjetnik Faris Pinjo predstavio je dijelove monodrame “Godine prevare”, autora Emira Hadžihafizbegovića.

Po završetku Svečane sjednice prisutni su pogledali projekciju ratnih dokumentarnih snimaka, iz ratne arhive koje je pripremila Produkcijska kuća Magazin plus. Snimci su evocirali uspomene i potaknuli ponos na učinjeno u ovom presudnom, historijskom periodu za opstanak države BiH i Visokog.

Press Općine Visoko

DIGITAL CAMERA

DIGITAL CAMERA

DIGITAL CAMERA

DIGITAL CAMERA

DIGITAL CAMERA

DIGITAL CAMERA

Za više fotografija KLIKNI

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close