BiHPolitika

Fondacija sina generala Halilovića iz Budžeta dobila 800.000 KM NA IME BORACA

OD HEROJA DO PERSONE NON GRA(N)TA! Fondacija sina generala Halilovića iz Budžeta dobila 800.000 KM NA IME BORACA

Fondacija za zaštitu historijskih činjenica „Pravednost“ Sarajevo koju je osnovao Semir Halilović sin Sefera Halilovića predsjednika BPS-a u septembru 2013. godine do sada je od Ministarstva za boračka pitanja KS dobila 800.000 KM

Fondacija za zaštitu historijskih činjenica „Pravednost“ Sarajevo koju je osnovao Semir Halilović sin Sefera Halilovića predsjednika BPS-a u septembru 2013. godine do sada je od Ministarstva za boračka pitanja KS dobila 800.000 KM, a po dvije odluke potpisali su ministar Faid Hećo (BPS) i Muharem Fišo (BPS), piše bh. novinska agencija Patria.

Semir Halilović aktuelni je zastupnik BPS-a u Skupštini KS od novembra 2014. godine, a prvi put Fondacija je dobila 200.000 KM već 2013. godine samo dva mjeseca nakon osnivanja po Javnom pozivu koji je objavljen u novembru te godine.

Osim njega osnivači Fondacije su i Medina Delalić, Nusret Halilović, Sead Gajević i Smajo Halilović, što je u avgustu 2015. godine potvrđeno agenciji Patria iz Ministarstva pravde FBiH. Medina Delalić obavlja i funkciju direktorice Fondacije. Zanimljivo je da je adresa Fondacije Ćemaluša 6/2 gdje se nalaze i prostorije BPS-a


FOTO: (Faksimil)

Novinska agencija Patria i ranije je pisala o dodjeli sredstava iz Budžeta KS koji je trebao ići za pružanje pravne pomoći u korist osumnjičenih i optuženih bivših pripadnika Armije RBiH u predmetima ratnih zločina za 2013. godinu i 2014. godinu, ali prema podacima koje smo dobili od ministra Fiše, novac dat za 2014. godinu najmanje je utrošen za pomoć osumnjičenima.

 

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close