Fondacija Hastor: Druga generacija „Programa razvoja pripravnika Fondacije Hastor“

Sarajevo  – Za dvadeset i jednog stipendistu Fondacije Hastor koji je prošao kroz „Program razvoja pripravnika“ danas je upriličena svečana dodjela certifikata. Edukativni program iz oblasti poslovnih vještina za mlade magistrante i diplomante već drugu godinu zaredom organizuje ASA i Prevent grupacija.

Trosedmična obuka je namjenjena za stipendiste sa univerzitetskim diplomama bez radnog iskustva, kako bi im olakšala prvi susret s tržištem rada.

Ceremoniji dodjele certifikata prisustvovao je ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Damir Marjanović, koji je u svom obraćanju istakao: “Usklađenost obrazovanja sa jedne i privrede s druge strane je prioritet razvoja svakog društva u 21. stoljeću. Aktivnost Hastor fondacije pri stipendiranju mladih ljudi i obezbjeđivanje realizacije pripravničkog staža su dobar pokazatelj i još bolji primjer koji treba poslužiti kao model mnogim kompanijama u Bosni i Hercegovini.”

Stipendisti Fondacije su tokom intenzivnog programa prošli kroz sedamnaest modula iz oblasti poslovnih vještina, kako što su poslovno pravo, korporativne komunikacije, osnove prodaje, osnove menadžmenta, upravljanje ljudskim resursima, te prezentacijeske vještine i upravljanje projektima.

„Svi moduli prezentirani su od strane vrhunskih stručnjaka – predavača, koji su se trudili da na najbolji mogući način prenesu svoje bogato znanje“ istakla je stipendistica Fondacije Hastor Edita Mujezin te dodala, “na našim budućim radnim mjestima ćemo se potruditi da pokažemo svoje znanje, ali i spremnost i motivaciju za dalje učenje i napredak, te ćemo pokušati da vlastitim primjerom motiviramo mlađe stipendiste na učenje i zalaganje.“

ASA i Prevent grupacija vjeruje da će certifikat ovog jedinstvenog programa, prihvaćen u poslovnoj zajednici, biti garant da polaznici imaju vještine i znanje neophodno za poslovanje u 21. vijeku.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close