FK Mladost: U Kaknju odbrojavaju sate do prve utakmice na novom stadionu

Nakon 100 dana radova na izgradnji stadiona FK Mladost Doboj-Kakanj koji se nalazi u naselju Doboj udaljenom 2 km od centra grada, u toku su završne pripreme pred sutrašnju utakmicu 13. kola BHT Premijer lige u kojoj domaći igrači dočekuju aktuelnog prvaka BiH nogometaše Sarajeva.

Završne pripreme su u toku, do kraja dana će sve biti spremno za prvu utakmicu elitnog ranga takmičenja na ovom stadionu od 1959. kada je naš klub osnovan. Gledajući historijski, 24. oktobar bit će jedan od važnijih dana u istoriji FK Mladost – poručili su iz kluba na oficijelnoj Facebook stranici.

Urađeno nezamislivo

Kako je u svojim izjavama za medije kazao Mensur Mušija, predsjednik FK Mladost, smatra kako su za 100 dana uradili nešto potpuno nezamislivo u što mnogi nisu vjerovali, a pokazatelj čuđenja ljudi iz Nogometnog saveza koji su prilikom posjete radovima bili zapanjeni najbolje govori o kakvom se stadionu radi.

Podsjetimo, finanasiranje ovog sportskog kompleksa najvećim dijelom vršeno je sredstvima MGM FARM-a, a dio sredstava prikupljen je iz sponzorskih ugovora sa Tvornicom cementa. Radove na dogradnji zapadne i izgradnji sjeverne tribine povjereni su firmi DEELA, dok je visočka firma Bios bila zaduženja za postavljanje stolica.

Ovaj moderno izgrađeni stadion nazivaju “bosanski Hofenhajm”, a njegova zapadna tribina kapacitetom je spremna ugostiti 2.000 navijača, a ukupan kapacitet stadiona iznosi 3.500 sjedećih mjesta dok će u konačnici ovaj sportski kompleks moći primiti i do 5.500 gledalaca.

Sutra historijski dan

Valja istaći kako je FK Mladost pet “domaćih” utakmica odigrao na Kamberovića polju u Zenici, ali sutra se vraćaju na mjesto gdje su osnovani prije 56 godina. Tako u Kaknju svi sa nestrpljenjem odbrojavaju sate do prve premijerligaške utakmice koju će odigrati na svom stadionu, koji ispunjava sve uslove za odigravanje utakmica u elitnom rangu bosanskohercegovačkog fudbala.

Susret FK Mladost – FK Sarajevo na programu je sutra sa početkom u 13.30 sati, a utakmicu je moguće pratiti u direktnom TV prenosu. Inače, navijači Sarajeva za ovu utakmicu imat će na raspolaganju 1.300 ulaznica.

Autor: D. PAŠALIĆ – avaz.ba

Facebook
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close