Film “Krugovi” zadivio Sundance

Film “Krugovi”, srbijanskog redatelja Srđana Golubovića, dobitnik je Specijalne nagrade žirija Sundance Film Festivala u kategoriji World Cinema Dramatic.

U okviru najznačajnijeg američkog festivala neovisnog filma, Golubovićev film je u natjecateljskoj selekciji World Cinema Dramatic, uz još jedanaest ostvarenja autora iz cijelog svijeta koji “su ponudili svježe perspektive i inventivne stilove“, objavljeno je na portalu SFF-a.

Film “Krugovi”, rađen u koprodukciji Srbije, Njemačke, Francuske, Hrvatske i Slovenije, suvremena je priča o jednom herojskom djelu i njegovim posljedicama. Priča prati pet ljudi koji se suočavaju s prošlošću kroz vlastite krize. Pitanje je hoće li prevladati krivnju, osobne frustracije i svoj poriv za osvetom? Film postavlja pitanje je li herojsko djelo uzaludna žrtva ili, kao kamen bačen na površinu vode proizvodi krugove koji se šire vremenom i prostorom potičući nas da činimo nova dobra djela?

Radnja filma prati tri paralelne priče koje se odvijaju u Beogradu, Njemačkoj i Trebinju danas prateći likove koji su, kao svjedoci događaja iz prošlosti, motivirani da donose odluke koje će im promijeniti živote. Nebojša, svjedok događaja u kom je stradao njegov najbolji prijatelj, prevazilazi grižu savjesti suočavajući se s ubojicom svog prijatelja; Haris, koji život duguje junaku koji se žrtvovao za njega, dug vraća riskirajući sve i pomažući ugroženoj ženi; a sin jednog od ubojica u susretu s ocem stradalog heroja otvara put za prevladavnje tragične prošlosti.

Autori scenarija su Srđan Koljević i Melina Pota Koljević. U filmu igraju: Aleksandar Berček, Leon Lučev, Nebojša Glogovac, Hristina Popović, Nikola Rakočević, Vuk Kostić…

bitno.ba
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close