FERK donio Pravilnik za izdavanje dozvola

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine-FERK na jučerašnjojj 7. redovnoj sjednici u 2014. godini razmatrala je i donijela Pravilnik za izdavanje dozvola.  

Kako je priopćeno iz FERK-a, Pravilnikom je uređen postupak izdavanja, obnove, izmjena i dopuna, prijenosa i oduzimanje dozvola za rad za obavljanje elektroprivrednih djelatnosti; zatim dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenjima obnovljivih izvora energije i dozvole za rad za operatora za obnovljive izvore energije i učinkovitu kogeneraciju, odnosno postupak izdavanja prethodne suglasnosti za izgradnju direktnog voda.

Pravilnikom su obuhvaćene i aktivnosti FERK-a vezane za vođenje registra dozvola za rad i prethodnih suglasnosti, te nadgledanja, pri čemu je FERK imao za cilj utvrditi i osigurati transparentno, učinkovito i ekonomično postupanje. Također, posebna pažnja posvetila se i dosadašnjoj iskustvenoj praksi FERK-a, u sve u cilju stvaranja što boljih uvjeta za postizanje ciljeva koji su FERK-u postavljeni zakonom i statutom.

Na današnjoj sjednici donesena su i tri rješenja i to dozvole za rad – licence za djelatnost proizvodnje električne podnositeljima zahtjeva: SV Energija d.o.o. Tešanj, kojemu se predmetna dozvola izdaje na period od 10 godina, ESCO ECO ENERGIJA d.o.o. LIVNO, dozvola se izdaje na period od pet godina i IEP energija d.o.o. Gornji Vakuf – Uskoplje, kojemu dozvola važi do 27. lipnja 2021. godine.

Usvojen je Nacrt dozvole za rad – licence za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje električne energije podnositelja zahtjeva BIOTECH d.o.o. Busovača. FERK će u svojim prostorijama u Mostaru o navedenom nacrtu dozvole održati i javnu raspravu 26. svibnja 2014. s početkom u 13 sati. Zainteresirana javnost, stoji u priopćenju, poziva se da se detaljnije informira o predmetnom nacrtu, kao i mogućnostima sudjelovanja u postupku preko web stranice www.ferk.ba ili u dnevnim novinama.

Usvojen je tekst obavještenja za javnost o potpunosti podnesenog Zahtjeva za izdavanje dozvole za rad – licence za djelatnost proizvodnje električne energije, podnositelja zahtjeva “BRATSTVO“ d.d. Gornji Vakuf-Uskoplje. Pisani komentari i zahtjevi za sticanje statusa umješača u predmetnom postupku podnose se do 26. svibnja 2014. godine do 11 sati, na adresu FERK-a.

Na sjednici je takođe, donesena Odluka kojom se utvrđuju iznosi jednokratnih naknada za obradu zahtjeva kojima se pokreću postupci pred FERK-om.

FENA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close