Fena: Visoko nastoji postati turistička destinacija

Visoko je  do 1992. godine bilo privredni i trgovački grad. Danas se ovaj grad okreće turističkim sadržajima.

Posljednjih godina Visoko je interesantno turistima kao mjesto na kojem se razvija hipoteza o postojanju prvih evropskih piramida.

– Osim piramida turisti u Visokom obilaze i lokalitet Mila i Starog grada te planinare po okolnim brdima – kazala je Feni Mersiha Čabaravdić  iz Turističko informativnog ureda Općine Visoko.

Ona kaže da su turisti uglavnom ”jednodnevni” i da su im najinteresantniji tuneli na lokalitetu Ravne koji svakodnevno privlače sve veći broj turista.

– Što se tiče ekonomske koristi koju općina ostvaruje od turizma ona još nije tolika da bi se mjerilo nekim velikim ciframa, ali svaki korak je bolji od stagnacije – kazala je Čabaravdić.

Naglašava i značajan angažman Turističke zajednice Zeničko-dobojskog kantona putem promocije i ulaganja u turističku infrastrukturu.

– Putem brojnih kataloških publikacija na  turističkim i privrednim sajmovima prezentira se Visoko. Turistička ponuda  se  također prezentira i putem turističkih info centara Turističke zajednice ZDK-a  u općinama Visoko, Tešanj, Zavidovići i Zenica – kazala je Čabaravdić.

Fena

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close