BiHPolitika

Fahrudin Radončić izašao iz pritvora: Nije trenutak da pričamo o tome ko montira političke procese

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić izašao je danas iz pritvora nakon što mu je Sud Bosne i Hercegovine odredio mjere zabrane.

“Još nisam pročitao cijeli tekst, nije moje da komentarišem sudske presude, time će se baviti moj odvjetnički tim, ali ja kao političar treba da se posvetim jačanju koalicije, izgradnji, zapošljavanju i svom poslu, neka svako radi svoj posao”, prokomentarisao je danas odluku Suda BiH lider SBB-a Fahrudin Radončić.

“Vidjeli ste da ta provokacija sa mojim hapšenjem ni u jednom trenutku nije destablizirala tu vrlo snažnu i vrlo potrebnu bošnjačku kolaciju, koja je u interesu cijele BiH, a ne samo tog naroda”, izjavio je Radončić.

Upitan šta podrazumijeva pod politički montiranim procesom, Radočnić je rekao kako “vi na mom mjestu vrlo dobro znate da li ste skloni kriminalnim radnjama ili niste”.

“Ako vam neko montira da vršite pritisak na nepostojeće, nebitne, nevažne, vama nepoznate svjedoke, najbolje znate kako se to naziva”, rekao je Radončić novinarima, dodajući kako sada nije trenutak da se razgovara o tome ko montira političke procese.

Sud BiH odbio je danas prijedlog Tužilaštva BiH da se produži pritvor lideru SBB-a Fahrudinu Radončiću.

Oslobođenje

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close