BiHPrivreda

Enver Merdić novi direktor Termoelektrane Kakanj

Uprava Elektroprivrede BiH je na sjednici održanoj u Sarajevu za novog direktora Termoelektrane Kakanj imenovala Envera Merdića, saznaje Kaportal.ba. Merdić je mašinski inžinjer i zastupnik u Parlamentu FBiH.

Merdić Enver rođen je 1964. u Brnjicu, srednju školu završio u Kaknju a mašinski fakultet 1990. u Zenici. Po završetku studija zapošljava se u srednjoškolskom centru u Kaknju, kao profesor mašnske grupe predmeta, sve do 1996. Od 1996. pa sve do angažmana u Parlamentu FBiH radi u RMU Kakanj d.o.o. Kakanj.

Radio je na pogonu ”Haljinići” kao pomoćnik upravnika za mašinske poslove do 2002., a od tada do jula 2008. je bio upravnik pogona ”Održavanje” RMU Kakanj.

Od jula 2008. do oktobra 2009., obavljao je funkciju projekt menadžera na izgradnji pretovarnog sistema na PK ”Vrtlište” u sektoru za razvoj i projektovanje, koji se nalazi u sklopu RMU Kakanj d.o.o. Kakanj, a poslije toga, sve do političkog angažmana kao zastupnik u Parlamentu FBiH bio je pomoćnik upravnika na pogonu ”Separacija”.

Merdić je za vijećnika u OV izabran 2012. godine a na proteklim izborima ušao je u Parlament FBiH kao jedini predstavnik iz Kaknja. Ujedno je i  predsjednik Odbora za energetiku, industriju i rudarstvo pri Parlamentu FBiH.

Merdić će na ovoj funkciji naslijediti Hasana Čauševića, a imenovan je na mandatni period od četiri godine.

Kaportal.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close