-TopSLIDELifestyleShowbiz

Emir Hot – Rockerska atmosfera uz kafansku muziku

Pripremio: Abas Ibrahimović

Sinoćnjim nastupom u sarajevskom AG Clubu, Emir Hot je nastavio svoju mini turneju kroz Hrvatsku, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu. Krcat lokal i odlična atmosfera koju je sa bine podgrijavao Emir Hot i njegov pratilac,  Senko Čustović, doveli su do toga da ćemo ovaj koncert svi dugo pamtiti.

Koncert zakazan za 21h kasnio je 20ak minuta, a pjesma koja je otvorila nastup bila je veliki hit Pink Floyda ”Shine On You Crazy Diamond”. Iako je sve krenulo kako treba, već na pola pjesme puca žica Senku. Po završetku pjesme, dok je Senko rješavao problem sa gitarom, Emir je sa svojim kako on kaže ”bratom po oružju” Murisom Varajićem kojeg je izvukao iz publike odsvirao poznatu baladu Whitesnake-a ”Sailing Ship”.
Nastavljeno je u rock ritmu sa hitovima legendarnih bendova ”Riders On The Storm”, ”Dont Stop me Now”, ”I Can't Get No”, te dvije pjesme Deep Purple-a koje su najavile kratku pauzu ”Strange Kind of Woman” i ”Wish You Were Here”.

Pored Murisa Varajić, u publici smo mogli vidjeti mnogo poznatih osoba, kao što su članovi legendarnog bh. benda Zona Iskljuchenja, nekadašnjeg vlasnika kultnog sarajevskog rock club-a ”Marque” koji je sa Hotom i Murisom publici odsvirao hit benda Styx ”Boat On The River”, te svima nama poznatu ”Sweet Home Alabama”.

Za binu se vraćaju Emir i Senko koji početak drugog dijela nastupa tematski vežu pjesmama iz ‘70ih godina, neke od pjesama bile su ponovo ostavština Pink Floyd-a ,”Another Brick in The Wall” i ”Comfortably Numb”.”Sad ćemo svirati pjesmu koji ni bend koji je napisao nije nikad uživo u cjelosti odsvirao”- bile su riječi Emira Hota kao najava za pjesmu Queena ”Bohemian Rhapsody”.
Na pjesmi ”Lazy” mogli smo osvjedočiti tehničkim sposobnostima i muzikalnošću Emira Hota koji je posebno na ovoj pjesmi dao sebi veliku slobodu u izražaju, što je popraćeno urlanjem, pljeskanjem, i raznom došaptavanju koje je pretpostavljam bilo dijelenje mišljenja između gitarista o Hotovim solo dionicama. Uz kratak govor Hota kako trenutno svira sa Osvajačima, te da su ovi nastupi više druženje sa dragim ljudima nego nastup kao nastup, odsvirao je dva hita svog trenutnog benda, ”Maska” i ”S kim čekaš dan” za koju je mikrofon u ruke uzeo Muris Varajić.

Dalji dio nastupa je ”malo” izmakao kontroli rock'n'rolla, te smo prisustvovali i onoj drugoj strani Emira Hota koja cijeni narodnjačku stranu muzike, te nas je pjesmama ”Seks i droga” i ”Samac” podsjetio kako je 2015.godine bio član Brkova što je publika ispratila grmoglasnim aplauzom.

Iako je ovih par prethotnih pjesama odsvirao neplanirano, kada je trebalo da nastave sa spremljenim repertoarom neko iz publike rekao je da je već 1 sat iza ponoći, te je Hot odlučio da će odsvirati još jednu stvar i završiti nastup. Najavljena kao posljednja stvar Senko i Emir odsvirali su ”Turski marš”, ali to kako inače biva kod Emira Hota nije bila zadnja izvedena pjesma, te je ispunio još dvije želje.  Za prvu je iz publike izveo osobu koja je zatražila pjesmu, te su zajedno izveli staru sevdalinku ”Kad sretneš Hanku”, za drugu želju koja je opet bila sevdalinka ”Jutros mi je ruža procvjetala”,  Hot je ponovo udružio snage sa Murisom Varajićem.

Sve što se sinoć dogodilo u AG Clubu, od odličnog repertoara, raznih anegdota koje je Emir Hot podijelio sa publikom, suza, neplanirano odsviranih pjesama, sigurno će svima ostati u prelijepom sjećanju, te da će pamtiti dugo ovu noć.

TAG:
#Emir Hot
#Muris Varajić
#Abas Ibrahimović
#AG Club
#Senko Čustović
#Sarajevo

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close