Edvin Cama, mladi teniser iz Visokog

Šta mozeš reći o sebi?
Zovem se Edvin Cama, imam 17 godina. Završio sam OŠ “Safvet-beg Bašagić” u Visokom, trenutno sam treći razred Gimnazije “Visoko” jezički smjer i treniram tenis?
Od kada se baviš tenisom?

Tenisom se bavim od svoje 9. godine.

Gdje treniraš ?

Treniram Na teniskoj akademiji “NTA” u Vogšći.

Dali je to prvi sport kojim se ti baviš, i zašto baš tenis?

Tenis nije prvi sport kojim se bavim, al najviše sam u tenisu zato sto je to individualni sport i zato što za svaki neuspjeh okrivljujem samoga sebe, a nekog drugog suigraca.

Koji je tvoj najbolji rezultat u tenisu?

Moj najbolji ranking je 4. mjesto u Bosni i Hercegovini, a trenutno sam na 10-tom mjestu u kategoriji juniora do 18 godina.

Kako se nosiš sa neuspjehom?

Svaki neuspjeh shvatam kao jedan korak ka uspjehu, i po mom mišljenju to je jedan od razloga zašto se ovako dugo bavim tenisom.

Kako sebe vidiš u budućnosti?

U budućnosti se vidim za početak naravno kao ITF challanger igrač, a ako Bog  da, i dalje kao ATP.

Imal nekih javnih ličnosti koje te podržavaju?

Naravno, ja bih se zahvalio svome sparing partneru, koji je rijetko u državi, Nermanu Fatiću, koji je napravio veliki pomak na ATP ljestvici (oko 750. mjesta), i zahvalio bih se Zlatku Šošetu, našem predsjedniku teniske akademije kao i Teniskog saveza BiH.

Šta imaš reći za kraj?

Za kraj bih se još zahvalio svome treneru Kenanu Malićbegoviću koji se trudi kao i ja na popravljanu svih segmenata moje igre. Također, svoga trenera shvatam kako jednog od najboljih drugova, pa i kao drugog oca.

(F.G.)

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close